Vulling-Inlay

In tandartspraktijk Leidsche Rijn geven wij de voorkeuraan het gebruik van witte vullingen.

Met composiet is veel mogelijk: voortanden worden opgebouwd en verkleuringen worden hersteld. Kiezen worden ook opgevuld met composiet.

Behandeling met een composiet vulling:

Allereerst vragen u of u een verdoving wilt.

We beoordelen welke kleur vulmateriaal het beste bij de tand of kies past.

Het aangetaste deel van de tand/kies wordt weggeslepen. Als er al een vulling aanwezig is, dan wordt deze echter eerst verwijderd. Als de vulling wordt aangebracht om een tand mooier te maken, hoeft niets of slechts zeer weinig van de tand of kies te worden weggeslepen.

Om de vulling aan de tand of kies te laten plakken, moet het tandoppervlak droog zijn. Ook kan het oppervlak droog gemaakt worden met een afzuiger en wattenrollen. Een hechtlaag (soort lijm) wordt aangebracht.Deze hechtlaag wordt met blauw licht uitgehard. Het vulmateriaal wordt meestal in een aantal lagen op de tand of kies aangebracht. Vervolgens worden de composietlaagjes door belichting stuk voor stuk uitgehard.

Tot slot wordt het oppervlak van de vulling bij composiet gepolijsten afgewerkt met een polijstboortje. Er wordt gecontroleerd of de beet correct is met de nieuwe vulling.

Na het vullen kunt u gelijk eten of drinken. Zolang de verdoving niet uitgewerkt is, is het raadzaam om te eten aan de andere kant van de mond en opletten dat er niet gebeten wordt op te wang, lip of op de tong.

Gedurende enkele dagen na het vullen kunt u pijnklachten hebben, de klachten zullen in de loop van de tijd afnemen.

Inlay:

Als alternatief van een vulling kan de tandarts u voorstellen een keramische inlay te maken. Een inlay is een op maat gemaakte vulling door de tandtechnieker. Het is een sterk en duurzaam restauratie.

Behandeling:

Eerst wordt er in de kies aangetast tandweefsel of oude vulling verwijderd. De tandarts maakt daarna een afdruk van de kies en vult de kies met een noodvulling. Nadat de tandtechnicus de inlay heeft gemaakt, wordt deze bij een tweede behandeling door de tandarts gelijmd in het kauwvlak  van de kies.

Is echter de tand of kies te zwaak, dan kan de tandarts het aanbrengen van een kroon adviseren.

Bent u nieuw en wilt u graag een patiënt worden van Tandartsenpraktijk Leidsche rijn, klik dan hier
Wilt u een afspraak maken dan kunt contact opnemen met onderstaand telefoonnummer:
030 677 61 61
Onze mooie praktijk is voorzien van zeer moderne apparatuur en voorziet in alle gemakken voor onze patiënten
Voor spoedeisende behandeling buiten openingstijden kunt u onderstaande button aanklikken