Implantologie

Verlies van uw natuurlijke tanden en kiezen kan verschillende oorzaken hebben: een niet juiste gebitsverzorging, ontstekingen aan tandvlees en bot, een trauma of een aangeboren afwijking aan het gebit: oorzaken die vervelende beperkingen voor u tot gevolg hebben. Implantaten zijn een ideale oplossing voor ontbrekende tanden of kiezen en kunnen een leven lang meegaan.

Tandartspraktijk Leidsche Rijn heeft ruime praktijkervaring op het gebied van implantologie en gebruik hoge kwaliteit implantaten.

Wat is een implantaat? 

Tandheelkundige implantaten zijn kunstwortels vervaardigd uit  titanium. Hierop wordt een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Uw nieuwe tanden zijn nu niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden.Een implantaat is een  vervanging voor ontbrekende tanden.

Voor welke indicaties worden implantaten toegepast? 

Bij het verlies van één tand of kies. De tandarts plaatst op het implantaat een keramische kroon.

 

 

  

Bij het verlies  van enkele tanden of kiezen. De implantaten worden  van een vastzittende brug  voorzien.

 

 

 

Eén brug op zes implantaten 

 

 

 

 

Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op 2 of 4 implantaten een  overkappingsprothese of “klikgebit” worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

Een volledige prothese (overkappingsprothese) op basis van meerdere implantaten biedt een veilige en betrouwbare oplossing voor uw gebitsprobleem.


We zetten alle voordelen van een prothese op implantaten voor u op een rij:

  • Nooit meer een loszittend of pijnlijk gebit
  • Een prothese die voelt, oogt en functioneert als een natuurlijk gebit
  • Weer vol vertrouwen lachen, eten en praten
  • Tegengaan van het slinken van de kaak
  • Minder kans op een ingevallen mond
  • Geen kleefpasta’s meer
  • Een comfortabele en duurzame oplossing

Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?

Het plaatsen van een prothese op implantaten kan pas als uw kaak volgroeid is.Om te kunnen beoordelen of u voldoende kaakbot hebt, zal de tandarts röntgenfoto’s maken. Ook onderzoekt hij of uw tandvlees gezond is. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld bij de mondhygiëniste of parodontoloog.Pas als uw kaakbot en tandvlees in orde zijn, brengt de tandarts in uw boven- en/of onderkaak een of meerdere implantaten in.

Roken en overmatig alcoholgebruik hebben een  nadelige invloed op het succes van de behandeling.

Hoe verzorg ik mijn implantaten?

Als uw kroon of prothese is aangebracht reinigt u deze dagelijks grondig, vooral bij de overgang van de implantaten naar het tandvlees. Poets dit gebied zorgvuldig met een zachte tandenborstel en,  gebruik ragers en/of flossdraad. Vaak krijgt u aanwijzingen van uw tandarts of van uw mondhygiënist . Bij een slechte mondhygiëne kunnen ontstekingen rondom  uw implantaat ontstaan.

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Net als bij andere behandelingen, gebruikt de tandarts een plaatselijke verdoving zodat u tijdens de behandeling geen pijn voelt. U kunt enkele dagen klachten hebben. Als u last hebt van een gevoelige of wat gezwollen mond, kunt u gerust een pijnstiller nemen en uw wang koelen met ijs. Vaak schrijft uw tandarts ook een mondspoelmiddel en een antibioticum voor. Onderzoek heeft aangetoond dat het succespercentage op korte termijn op 98% ligt.

Is het plaatsen van implantaten kostbaar?

Vooropgesteld, de kosten variëren sterk per persoon. Tandtechniekkosten, gebruikt implantaatsysteem, toegepaste methode en uitgebreidheid van de behandeling zijn bepalend.

Vraag uw tandarts daarom naar de exacte kosten van de behandeling(en) die hij bij u nodig acht. Raadpleeg in ieder geval uw verzekeringspolis; naar gelang de behandeling kan het zijn dat uw verzekeraar (een deel van) de kosten dekt. Uw tandarts is vaak bereid een voorstel in te dienen bij uw verzekering. In de regel geldt dat de (eenmalige) eigen bijdrage op lange termijn goed opweegt tegen de kosten die u maakt voor minder duurzame (tussen)oplossingen.

Download hier de PDF over implantologie
Bent u nieuw en wilt u graag een patiënt worden van Tandartsenpraktijk Leidsche rijn, klik dan hier
Wilt u een afspraak maken dan kunt contact opnemen met onderstaand telefoonnummer:
030 677 61 61
Onze mooie praktijk is voorzien van zeer moderne apparatuur en voorziet in alle gemakken voor onze patiënten
Voor spoedeisende behandeling buiten openingstijden kunt u onderstaande button aanklikken