Brug

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers (ook kronen genoemd). De brugtussendeel wordt ook dummy genoemd.

Een brug zorgt ervoor dat u beter kunt kauwen, dat de kiezen waarop de brug steunt steviger worden, voorkomt dat de kiezen scheef gaan staan of gaan uitgroeien als de missende kiezen of tanden niet worden vervangen.Een brug is een fraaie restauratie.

Behandeling:

De bestaande tanden of kiezen wordt deels afgeslepen,  zo nodig met een verdoving, daarna wordt er een afdruk van gemaakt. De kleur van uw tanden wordt bepaald.

De tandtechnieker maakt de keramische brug en de brug wordt meestal twee weken later vastgelijmd.

Etsbrug:

De etsbrug wordt vooral gebruikt ter vervanging van één of twee voortanden. Een etsbrug is meestal mogelijk wanneer de tanden aan weerszijden van de open ruimte gaaf zijn. Voordeel daarvan is dat er van gave tanden bijna niets afgeslepen hoeft te worden. De brug wordt door middel van kleine bevestigingsstukjes of “vleugeltjes” met een speciale lijm onzichtbaar aan de binnenzijde van de tanden geplakt.

Download hier de PDF over bruggen
Bent u nieuw en wilt u graag een patiënt worden van Tandartsenpraktijk Leidsche rijn, klik dan hier
Wilt u een afspraak maken dan kunt contact opnemen met onderstaand telefoonnummer:
030 677 61 61
Onze mooie praktijk is voorzien van zeer moderne apparatuur en voorziet in alle gemakken voor onze patiënten
Voor spoedeisende behandeling buiten openingstijden kunt u onderstaande button aanklikken