Bleken

Hoe ontstaan gele tanden?

De kleur van uw tanden is bij iedereen verschillend, en erfelijk bepaald. Wanneer we ouder worden, zullende tanden geler worden.

Door het drinken van koffie, thee, rode wijn en roken kunnen verkleuringen ontstaan.  Whitening tandpasta’s  helpen om het aanslag te verwijderen maar niet om uw tanden witter te maken.

De tandarts kan uw tanden bleken met behulp van een bleekgel.  Er zijn 2 bleekmethodes:

Thuisbleekmethode:

Dat gebeurt met behulp van een bleeklepel en bleekgel. De tandarts  zal een afdruk van uw gebit maken. Vanuit de afdruk worden bleeklepels van zachte kunststof gemaakt die precies om uw tanden passen.Dat is belangrijk zodat uw tandvlees goed beschermd wordt tegen de blekende stof (peroxide). Een week later zullen wij u laten zien hoe u een klein beetje bleekgel in de bleeklepels in moet brengen.Meestal zult u de bleeklepel ’s nachts dragen.

Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee weken om een gewenst resultaat te bereiken.

Bleken in de tandartspraktijk:

De tandarts gebruikt in zijn praktijk aanzienlijk hogere concentraties peroxide dan bij de thuisbleekmethode.  Daarom zijn het tandvlees en de wangen  goed beschermd.Vaak gebruikt hij een bleeklamp waardoor het bleekproces sneller gaat. Het voordeel van deze techniek is de snelheid waarmee het gaat.

Welk resultaat zal het bleken opleveren? 

Het bleekresultaat verschilt voor iedereen. De basiskleur van uw tandbeen bepaalt voor een belangrijk deel het uiteindelijke resultaat. En die basiskleur is bij iedereen anders.

Aanwezige vullingen en kronen worden niet witter. Tijdens het bleken, kunnen uw tanden en tandvlees tijdelijk gevoelig worden, dit is tijdelijk.

Download hier de PDF over bleken
Bent u nieuw en wilt u graag een patiënt worden van Tandartsenpraktijk Leidsche rijn, klik dan hier
Wilt u een afspraak maken dan kunt contact opnemen met onderstaand telefoonnummer:
030 677 61 61
Onze mooie praktijk is voorzien van zeer moderne apparatuur en voorziet in alle gemakken voor onze patiënten
Voor spoedeisende behandeling buiten openingstijden kunt u onderstaande button aanklikken