Beugel-Orthodontie-Invisalign

Er zijn verschillende redenen om een beugelbehandeling te starten:

  • Esthetiek: een aantrekkelijke glimlach
  • Hygiëne: makkelijker om de tanden schoon te houden
  • Voorkomen  de slijtage van de tanden
  • Behoud van een gezond tandvlees
  • Voorkomen van pijnlijke kaakgewichten
  • Spraakproblemen
  • Vooruitstekende tanden kunnen bij een val  kunnen makkelijker breken.

Orthodontische  afwijkingen zijn  in te delen in twee categorieën: verkeerde groei van de kaken of onregelmatige stand van het gebit. Veel patiënten hebben een combinatie van beide.

Meer informatie kunt u vinden op de site www.oplr.nl

Voor het maken van een afspraak kunt u Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn bellen op 030 677 08 80.

Werkwijze

Bij Tandartspraktijk Leidsche Rijn en Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn werken we volgens het non-extractie principe, dat wil zeggen  dat wij op voorhand geen tanden of kiezen  trekken om voldoende ruimte te creëren. Daarnaast werken wij niet met de zogenaamde buitenboordbeugel.

Wij wachten niet totdat het complete melkgebit is gewisseld, we bepalen graag in een vroegtijdig stadium welke behandeling het beste voor uw kind is. Derhalve adviseren wij meisjes in de leeftijd van 9 jaar en jongens van 10 jaar langs te komen voor een eerste consult.

Het eerste bezoek is allereerst om kennis met elkaar te maken, maar verder ook om te bekijken of een orthodontische behandeling op korte termijn al wenselijk is, of dat deze pas op een later tijdstip gestart kan worden, of misschien zelfs geheel onnodig is.

Als uit dit eerste onderzoek naar voren komt dat een behandeling op korte termijn nuttig is, worden er 2 afspraken gemaakt. Eén voor het maken van röntgenfoto’s, kleurenfoto's en gipsmodellen en één voor het bespreken van deze gegevens. Tijdens deze bespreking krijgt u ook van ons te horen welke behandeling het beste bij u past en welke beugels daarbij gebruikt gaan worden. Tijdens of na deze bespreking ontvangt u het behandelplan met een kostenbegroting. Nadat u deze ondertekend heeft, plannen wij een afspraak in om de beugel te plaatsen.

Hoe gaat de beugelbehandeling in zijn werk?

De beugelbehandeling begint met het plaatsen van de beugel: een losse of een vaste of een combinatie van. Tijdens de behandeling kom je eens in de 4,6 of meer weken voor controle. We kijken naar de voortgang en stellen de beugel steeds wat bij zodat je tanden en kaken in het juiste tempo de correcte positie innemen.

Aan het einde van de behandeling komt de retentiefase: het bereikte resultaat wordt zo goed mogelijk vastgehouden met een retentiebeugel.

Orthodontie voor volwassenen

Ook volwassenen wensen een mooi gebit. Beugelbehandelingen kunnen in principe tot elke leeftijd worden uitgevoerd. Bij volwassenen is het uiterlijk van de beugel een belangrijk aspect. De behandelaar kan u informeren over de mogelijkheden met minder zichtbare beugels  of helemaal zonder slotjes met Invisalign.

Invisalign

Deze beugel bestaat uit een set doorzichtige bitjes. Deze moeten bijna de hele dag gedragen worden en elke week worden vernieuwd. De tanden schuiven dan geleidelijk stapje voor stapje naar hun plaats. De behandeling is bijna voor iedereen geschikt. Het grote voordeel is dat de beugel  bijna onzichtbaar is en het tandenpoetsen gaat makkelijker.

Profiteer van onze aanzienlijke korting op de techniekkosten: dankzij onze ruime ervaring hebben het 'Diamond status' bereikt!

Kun je met een beugel gewoon je tanden poetsen? 

Als je een vaste beugel  hebt is het tandenpoetsen en stuk lastiger.Het kost meer tijd een aandacht om je gebit schoon te krijgen. Bij het plaatsen van de beugel krijgt je standard instructies over het poetsen. Het is belangrijk om je gebit minimaal twee keer per dag te poetsen.

Kun je met een beugel alles eten? 

Helaas kun je met een beugel niet alles eten:  geen toffees, dropjes, en andere plakkerige snoep meer. Neem ook liever geen kauwgom. Wees ook voorzichtig met cola of andere frisdrank. In de dranken zitten suikers diegaatjes kunnen veroorzaken. Wij adviseren om een mondspoeling met fluoride erbij te gebruiken.

De retentiedraad of spalk

Om te voorkomen dat de tanden na de behandeling  gaan verschuiven, wordt vaak een draadje achter de voortanden geplaatst. Dit draadje moet soms levenslang blijven zitten. Dat is niet erg, u bent er binnen een week aan gewend en wanneer u het goed schoonhoudt is er niet meer kans op gaatjes dan zonder het draadje. De eigen tandarts kan het draadje periodiek controleren.

Galerij beugels

1. Bonded Hyrax, ten behoeve van het verbreden van de bovenkaak
2. TwinBlock, uitneembare beugel voor het beïnvloeden van de groei van de onderkaak
3. Fränkel III, uitneembare beugel om de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak in de juiste positie te fixeren
4. Wrap, retentiebeugel voor´s nachts na de actieve behandeling om verschuiving van de elementen tegen te gaan.

 

5. Multiband Brackets oftewel slotjes, volledig vaste apparatuur in de boven en/of onderkaak.

 

Download hier de PDF over een Beugel
Bent u nieuw en wilt u graag een patiënt worden van Tandartsenpraktijk Leidsche rijn, klik dan hier
Wilt u een afspraak maken dan kunt contact opnemen met onderstaand telefoonnummer:
030 677 61 61
Onze mooie praktijk is voorzien van zeer moderne apparatuur en voorziet in alle gemakken voor onze patiënten
Voor spoedeisende behandeling buiten openingstijden kunt u onderstaande button aanklikken